Kieltä ja kulttuuria 

Sziasztok! Ensimmäinen viikko Szentendressä alkoi Wexedun toimistolla lyhyellä kieli- ja kulttuurikurssilla. Samaan aikaan opintomatkalle saapui myös joukko norjalaisia hyvinvointialan opiskelijoita sekä kaksi opettajaa. The more the merrier!

Maanantain aikana tutustuimme toisiimme ja opimme muutaman tärkeän sanan ja lauseen unkarin kielellä. Oli myös hauska kuulla hyvinvointialan opinnoista Norjassa. 

Tiistaina lähdimme tutustumaan Budapestiin yhdessä norjalaisten ja paikallisen kontaktimme Hajnin kanssa. Paikallisjunalla, jota kutsutaan täällä nimellä Hév, pääsee Szentendrestä todella helposti kaupunkiin. Junat ovat vanhoja, mutta meille vakuutettiin, että ne eivät hajoa koskaan. No, meille kävi niin kahdesti 🙂 Ihmiset ovat täällä todella ystävällisiä ja apua saa kyllä aina kun uskaltaa pyytää. Ja vähäiselläkin englannin kielellä pärjää!  

Budapest on täynnä nähtävää ja kolme viikkoa alkaa tuntua liian lyhyeltä ajalta. Ja kun lämpötila täällä on +20, ei koti-ikävästä vielä ole merkkiäkään! 

Viszlát! 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: