Ensimmäiset työpäivät 

Jó napot (hyvää päivää) täältä aurinkoisesta Unkarista! Viime viikolla kävimme tutustumassa työpaikkaamme ja torstaina oli jo ensimmäinen työvuoro. Pikkasen jännitti vaan kyllä siitä hyvin selvittiin! 

Työpaikkamme on valtion ylläpitämä liikuntavammaisten kuntoutuskeskus. Asiakkaita on yhteensä noin 90 kolmessa kerroksessa. Keskuksessa on töissä lähihoitajia, sairaanhoitajia, lääkäreitä ja erilaisia terapeutteja. Keskuksella on myös omat sosiaalityöntekijät. 

Keskuksen sisäpiha

Työskentelemme hoitajan kanssa joka osaa puhua englantia, myös osalla asiakkaista on todella hyvä kielitaito. Suurin osa asiakkaista on hyvin omatoimisia ja he käyvät päivät töissä tai koulussa. Osa tarvitsee enemmän apua, esimerkiksi pukeutumisessa ja pesuissa. Kuntoutuspäätöksen saatuaan asiakkaat saavat asua keskuksessa korkeintaan kolme vuotta. Yksi kuukausi maksaa heille 120 euroa. Se sisältää asumisen, ruoat, terapiat ja lääkäripalvelut. Toisaalta täällä hintataso on vähän erilainen ja esimerkiksi lähihoitajan palkka on noin 400 euroa kuukaudessa. 

Keskuksella on oma apuvälinehuolto -ja korjaamo. He myös vuokraavat apuvälineitä.

Työpäivät ovat menneet nopeasti ja vaikka aina ei yhteistä kieltä olekaan ollut, on tilanteista selvitty. Iloa ja huumoria täällä riittää! 

Viszontlátásra! 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: